Cart 0

Bæredygtigt Håndværk

Sofabord_Cover.jpg

Velkommen hos Woodliving

Hos WOODLIVING bruger vi udelukkende lokale danske materialer.

Alt det træ vi bruger til vores produkter er genbrugstræ. Ved at forlænge den brugbare levetid af træet skubber vi CO2 regnestykket og er med til at minimere vores produkters klimaaftryk. Al lim, lak og olie er miljøvenligt og fokuserer på bæredygtighed.

PRODUKTER

Graabord4.jpg
 

"Træ er et levende materiale", og i WOODLIVING synes vi, det er synd, at meget træ bliver kasseret umiddelbart efter dets første karriere er overstået. Det kan være et flot, gammelt historisk gulv i en kirke, eller loftbjælker fra et bondehus. Selvom disse bygninger renoveres eller restaureres, betyder det ikke, at de gamle, gode materialer behøver at gå tabt. I WOODLIVING bruger vi netop dette træ, som har en historie, charme og høj kvalitet og giver træet et nyt liv.

At genbruge "gammelt" træ har mange fordele. For det første er det utroligt flot og ofte af en lang højere kvalitet end træ groet i nyere tid. For det andet har det en helt unik og særskilt patina som giver en fantastisk charme og individuel fremtoning af det færdige møbel.

Det ældre træ har ofte brug for en kærlig hånd før det kan bruges i vores snedkeri. Når vi får træet hjem kan det være i alle former for tilstand. Søm og skruer kan stadig sidde fast og tidernes maling og farvetrends ses tydeligt. 

Når vi får træet hjem, sorterer vi det nøjsomt stykke for stykke efter længde, bredde, tykkelse og kvalitet. Men også alt efter om træet har et særpræget udtryk i form af farve og hvor rustikt træet tager sig ud. Vi fjerner dernæst varsomt søm, skruer, beslag, store splinter, sand, grus, murpuds og andet, der måtte sidde på eller i træet. De længste stykker bliver lagt til side til produktion af spiseborde, mens de kortere kan bruges til mindre møbler (for eksempel et sofabord eller en reol) eller diverse kasser og andre brugsgenstande. Intet går til spilde!

 

Historie

20181102_111443390_iOS.jpg

WOODLIVING ejes og drives af Jeppe Rose der overtog det i 2019 fra sin far Peter Rose.

Jeppe er uddannet, først som tømrer, siden som bygningskonstruktør og efter Peter spurgte ham om han ikke kunne hjælpe i en 14 dages tid på værkstedet. De 14 dage blev til flere år og nu har Jeppe overtaget Woodliving efter Peter.

WOODLIVING består også af en række medarbejdere og samarbejdspartnere som gør at projekterne kan løftes uanset størelse samt at kvaliteten er i højsæde.

På denne hjemmeside præsenterer vi nogle af de møbler og brugsgenstande, vi har skabt samt forskellige indretningsopgaver. Alle jeres ønsker til design, farver eller størrelse, skal I blot fortælle os - så hjælper vi jer med at skabe det helt perfekte møbel.